Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010



ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Χωρίς ΚΕΠ τα απογεύματα μένει η Θεσσαλονίκη

Κλειστή την πόρτα των ΚΕΠ της νομαρχίας, στην Αριστοτέλους και τη Δελφών, θα βρίσκουν τα απογεύματα από τον Μάρτιο και μετά οι πολίτες της Θεσσαλονίκης.
Το απογευματινό ωράριο θα γίνει παρελθόν, λόγω της τραγικών ελλείψεων προσωπικού που είναι αποδεκατισμένο κατά 50% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ το επόμενο διάστημα φεύγουν και οι τελευταίοι 11 συμβασιούχοι, καθώς έληξαν οι συμβάσεις τους.
Της Φανής Σοβιτσλή Fsovitsli@makthes.gr
Την ίδια ώρα χιλιάδες πολίτες, που εργάζονται το πρωί, θα μείνουν ξεκρέμαστοι, καθώς μόνο πέρυσι στα ΚΕΠ διεκπεραιώθηκαν πάνω από 4.500.000 αιτήματα. Οι εναπομείναντες υπάλληλοι γονατίζουν καθημερινά από τον όγκο δουλειάς που καλούνται να φέρουν εις πέρας, ενώ η κατάσταση θα γίνει ανυπόφορη στα μέσα Απριλίου, οπότε θα μείνουν μόλις 44 άτομα στα δύο ΚΕΠ.
Στις 10 Μαρτίου λήγουν οι συμβάσεις 7 υπαλλήλων, για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι 4, που θα φύγουν στις 20 Απριλίου.
Η απόφαση του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη να αναστείλει την απογευματινή τους λειτουργία είναι μονόδρομος, παρά το γεγονός ότι το ένα εξ αυτών είναι το πρώτο σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα, ακόμα και τα απογεύματα.
Η ίδια απόφαση κοινοποιήθηκε και στους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομίας Γιάννη Ραγκούση και Λούκα Κατσέλη, στους οποίους ο νομάρχης επισήμανε ότι παρά τις προσπάθειες της ΝΑΘ να λειτουργήσουν τα δυο ΚΕΠ, αυτό δεν κατέστη δυνατόν, διότι το αρμόδιο υπουργείο δεν ενέκρινε μέχρι σήμερα συμβάσεις, ενώ σε έναν μήνα από σήμερα φεύγουν 11 υπάλληλοι λόγω λήξης των συμβάσεών τους.
“Η κατάσταση εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού είναι όντως τραγική στα ΚΕΠ” παραδέχεται ο Μηνάς Χήρας, διευθυντής των Κέντρων, και σημειώνει ότι η αναστολή της λειτουργίας τους τα απογεύματα θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους εργαζόμενους που αξιοποιούν τα απογεύματα για να εξυπηρετηθούν. Από τον Μάρτιο κοσμοσυρροή Η αποχώρηση των 11 υπαλλήλων όμως τον επόμενο μήνα θα συμπέσει με την περίοδο της μεγάλης… φούριας στα ΚΕΠ, καθώς τόσο στην πρωινή βάρδια όσο και στην απογευματινή σημειώνεται ρεκόρ προσέλευσης πολιτών, που σπεύδουν για τα κουπόνια κοινωνικού τουρισμού, έκδοση ειδικών ΠΑΣΟ και άλλων εγγράφων, και κυρίως αντιγράφων και επικυρώσεων πτυχίων.
Η περίοδος αιχμής για τα ΚΕΠ είναι από τον Μάρτιο μέχρι και το Νοέμβριο, ενώ η επισκεψιμότητα τα περισσότερα απογεύματα ξεπερνά το 35% - 40%. Σύμφωνα με τον κ. Χήρα, σήμερα, για να συνεχίσουν ομαλά τη λειτουργία τους τα δύο ΚΕΠ, απαιτείται προσωπικό 65 - 70 ατόμων, συν το ότι σε εκκρεμότητα βρίσκεται και η λειτουργία δύο ακόμα Κέντρων της ΝΑΘ, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό και στην περιοχή της Τούμπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου