Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Θεσσαλονίκη:«Λίφτινγκ» πεζοδρομίων στο κέντρο


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010 ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Σε ένα γενικευμένο... λίφτινγκ στα πεζοδρόμια συνολικά 29 κάθετων οδών του κέντρου της Θεσσαλονίκης προχωρά ο δήμος. Πρόκειται για μια εκτεταμένη παρέμβαση που αφορά όλους τους κάθετους δρόμους του ιστορικού κέντρου, στην περιοχή από την Ιωνος Δραγούμη έως την Εθνικής Αμύνης και από το ύψος της Ερμού μέχρι την παραλία.
Οι εργασίες ξεκινούν αύριο το πρωί από την οδό Παύλου Μελά και συγκεκριμένα από το σημείο απέναντι από το Λευκό Πύργο, όπου θα βρεθούν ο δήμαρχος, Β. Παπαγεωργόπουλος, και ο αντιδήμαρχος Δημοτικών Εργων και Κυκλοφορίας, Βαγγέλης Δημητρίου, για να επιθεωρήσουν την έναρξη του έργου.
Εργασίες προβλέπονται συγκεκριμένα στις οδούς Ιωνος Δραγούμη, Βενιζέλου, Αγίας Σοφίας, Καρόλου Ντηλ, Παλαιών Πατρών Γερμανού, Παύλου Μελά, Αλεξάνδρου Σβώλου, Βογατσικού, Κομνηνών, Δημοσθένους, Πλουτάρχου, Μητροπολίτου Ιωσήφ, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Μοργκεντάου, Στρατηγού Καλλάρη, Δημ. Γούναρη, Κούσκουρα, Νικηφόρου Φωκά, Ρωμανού, Λασάνη, Απελλού, Σπύρου Λούη, Γρηγορίου Παλαμά, Βύρωνος, Ρογκότη, Φιλικής Εταιρίας και Λώρη Μαργαρίτη. Η χρηματοδότηση του έργου, που ανέρχεται σε περίπου 3 εκατ. ευρώ, είναι εξασφαλισμένη από το πρόγραμμα «Θησέας».
«Στόχος είναι η ανάπλαση των πεζοδρομίων στις κάθετες οδούς του κέντρου, προκειμένου η περιοχή να αποκτήσει ενιαία εικόνα με αυτή της Τσιμισκή. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, η εικόνα των κεντρικών δρόμων θα αλλάξει ριζικά προς όφελος των καταστηματαρχών και του καταναλωτικού κοινού. Ο δήμος προσπαθεί για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και της καθημερινής διαβίωσης στην πόλη και το έργο θα ολοκληρωθεί με τη μικρότερη δυνατή όχληση των δημοτών», επισήμανε ο κ. Δημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου