Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Καταγγελίες για...ξεπούλημα της αγοράς του Μοδιάνο




Ερώτηση προς πέντε συναρμόδιους υπουργούς αναφορικά με την ανακατασκευή της ιστορικής αγοράς του Μοδιάνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης απηύθυνε η βουλευτής Χρύσα Αράπογλου.

Σύμφωνα με την ίδια, καταστηματάρχες και εμποροϋπάλληλοι της ευρύτερης περιοχής καταγγέλλουν πως σχεδιάζεται κατεδάφιση και ανακατασκευή της ιστορικής αγοράς. Στην ερώτσή της η κ. Αράπογλου αναφέρει πως “η ΚΕΔ, στην οποία ανήκει το 43% της αγοράς Μοδιάνο, προχωρά σε διαπραγματεύσεις με κατασκευαστική εταιρία, με σκοπό την πλήρη ανακατασκευή της, παραχωρώντας στην εταιρία την εκμετάλλευση των νέων εγκαταστάσεων για μια εικοσαετία. Σύμφωνα πάντα με τους καταστηματάρχες, η συμφωνία βρίσκεται στο τελικό στάδιο και στις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν ειδοποιήσεις για έξωση!

Η αγορά Μοδιάνο αλλά και το σύνολο των ιστορικών αγορών της Θεσσαλονίκης έχουν προφανή ιστορική αλλά και λειτουργική αξία για την πόλη. Εδώ και χρόνια καταγγέλλουμε την πλήρη απαξίωση τους, με προφανή πια στόχο την αλλαγή χρήσης τους, όχι προς όφελος της πόλης και της ιστορίας της αλλά προς όφελος συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων”.
Από Αγγελιοφόρο 17/2/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου