Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Θεσσαλονίκη: Διεθνής διαγωνισμός για την υποθαλάσσια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010 ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Η υποθαλάσσια αρτηρία μας... τελείωσε, ωστόσο μια νέα υποθαλάσσια βρίσκεται στα σκαριά, όπως ανακοίνωσε στο περιθώριο της εκδήλωσης του ΤΕΕ/ΤΚΜ ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης.
«Από τις 28 Σεπτεμβρίου η υποθαλάσσια βρίσκεται στη φάση της διαιτησίας (πρόκειται για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν οι οποίες αφορούν στο θέμα των ρητρών υπέρ της αναδόχου κοινοπραξίας, κάτι που προβλεπόταν σε περίπτωση ακύρωσης του έργου). Είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση, καθώς ο παραχωρησιούχος έχει υψηλές απαιτήσεις. Οταν, όμως, λήξει αυτή η διαδικασία, θα προχωρήσουμε σε νέο, διεθνή διαγωνισμό, για την εκπόνηση νέας μελέτης. Αντικείμενο της μελέτης θα είναι να δοθούν απαντήσεις σχετικά με το πως πρέπει να κλείσει ο εσωτερικός δακτύλιος της πόλης της Θεσσαλονίκης, με βάση τα σημερινά μεγέθη και δεδομένα της πόλης», υπογράμμισε ο κ. Μαγκριώτης. Ετσι, η μελέτη μπορεί να υποδείξει μια νέα υποθαλάσσια αρτηρία, δεν αποκλείεται όμως να καταλήξει και σε άλλη μέθοδο.
Η υποθαλάσσια «ναυάγησε» καθώς μετά από την υπογραφή της σύμβασης ζητήθηκαν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο τροποποιήσεις στο έργο, με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί το κόστος του και το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ να κάνει πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου