Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Τέλος οι γεωτρήσεις για οικιακή χρήση στο νομό Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη
Απαγορεύει τις γεωτρήσεις για οικιακή χρήση η νομαρχία Θεσσαλονίκης. Με εντολή του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, στο εξής η Διεύθυνση Προστασίας Περιβάλλοντος θα απορρίπτει κάθε αίτηση για απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων που θα αφορά σε μεμονωμένες υδρευτικές γεωτρήσεις οικιακής χρήσης.
Όπως ανακοίνωσε η νομαρχία, "η απόφαση ελήφθη με στόχο την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα". Ο νομάρχης τόνισε ότι η συνεχιζόμενη αύξηση των υδρευτικών αναγκών του νομού και η ανησυχητική μείωση των αποθεμάτων νερού επιβάλουν το μέτρο.
Επιπλέον, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της νομαρχίας Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει στην ανάκληση της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τις γεωτρήσεις οικιακής χρήσης. Προηγουμένως όμως, θα καταγραφούν οι υδρευτικές ανάγκες και οι υπάρχουσες γεωτρήσεις στο σύνολό τους. Επίσης, θα διενεργήσει σε εκπόνηση μελέτης διαχείρισης υδατικού ισοζυγίου για το σύνολο της έκτασης της υδρολογικής λεκάνης, από την οποία θα προκύψουν οι δυνατότητες της άντλησης, η λεπτομερής πρακτική για τη χρήση των επιφανειακών και υπόγειων νερών και το δίκτυο ποσοτικής και ποιοτικής παρακολούθησης των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων.
Από την απόφαση θα εξαιρούνται οι υδρευτικές γεωτρήσεις οικιακής χρήσης συγκροτημάτων κατοικιών (δηλαδή περισσότερες από μία κατοικίες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου